Passa al contingut principal

Manifest del Claustre de la UPC contra la sentència del Tribunal Supremo

El Claustre Universitari de la UPC ha aprovat un manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans
El Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), que s’ha reunit en sessió extraordinària per debatre sobre la resposta institucional de la Universitat amb motiu d'haver-se fet pública la sentència del judici pels fets d'octubre del 2017, ha aprovat un Manifest per 91 vots a favor, 8 en contra, 4 en blanc i 1 abstenció. En el document, elaborat conjuntament amb les diferents universitats públiques catalanes, s’"exigeix la immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades o en presó provisional i el sobreseïment de tots els processos penals i administratius en curs relacionats, i el retorn de les persones exiliades".
En la mateixa sessió del Claustre Universitari, un representant dels estudiants ha llegit un comunicat en relació a l'empresonament d'una estudiant de la Universitat durant les mobilitzacions de la setmana passada. En aquest comunicat els estudiants han sol·licitat l’alliberament de l’estudiant, així com poder facilitar-li els recursos necessaris per a què pugui continuar la seva formació durant el temps que duri l’empresonament.
D’altra banda, el Claustre Universitari ha votat favorablement a l’habilitació de les mesures necessàries per garantir a l’estudiantat de la UPC la possibilitat d’accedir a l’avaluació única al final del primer quadrimestre del curs actual.
El Claustre Universitari, que s'ha desenvolupat a l’Auditori de l’edifici Vèrtex, a Barcelona,  s’ha pogut seguir en directe per UPCtv. Aquest és el màxim òrgan de representació de la comunitat universitària: debat les línies generals d'actuació de la Universitat, controla l’actuació dels òrgans de govern, direcció i gestió, i impulsa l’activitat normativa d’altres òrgans. Està format per un màxim de 303 representants de la comunitat universitària.