Passa al contingut principal

Declaració del Claustre de la Universitat Pompeu Fabra

Sessió del Claustre Universitari de 28 de maig del 2018

Acords

2.2. S'aprova per 62 vots a favor, cap en contra i cap abstenció, la declaració següent:

El Claustre declara:
  • Que la recuperació de la seguretat jurídica de tots els catalans i espanyols és imprescindible, i l'arbitrarietat de les decisions dels poders públics és incompatible amb l'estat de dret.
  • Que és imprescindible que es respectin els drets fonamentals d'expressió, reunió, manifestació i participació política.
  • Que la recuperació de la convivència només és possible recuperant els usos democràtics i resolent en l'àmbit polític els problemes polítics.
  • Que, coherentment amb els Estatuts de la Universitat Pompeu Fabra que protegeixen l'esperit crític dels nostres docents i salvaguarden la llibertat de Càtedra i expressió, es rebutja qualsevol intent de criminalització dels professional docents dels nostre país, tant sigui d'un professor de dret de la UPF o d'un professor de Tremp per haver expressat la seva legítima opinió política o els docents de diferents IES que estan sent investigats.

2.3. S'aprova per 46 vots a favor, 8 en contra i 5 abstencions, la declaració següent:

Atès que l'article 3 de la Llei d'Universitats de Catalunya en marca com a objectius, entre d'altres, "el foment del pensament crític i de la cultura de la llibertat, la solidaritat, la igualtat i el pluralisme, i la transmissió dels valors cívics i socials propis d'una societat democràtica", el Claustre vol transmetre a la societat la convicció que és el poble de Catalunya, la societat catalana, la que ha de decidir i ha de continuar decidint democràticament el seu futur, així com la legítima aspiració a construir una societat socialment justa i igualitària, tot garantint una justícia independent, equitativa i no interferida pels poders que ens permetrà accedir a un veritable Estat de Dret.