Passa al contingut principal

Comunicat de la Universitat de Girona

Comunicat de la Universitat de Girona

La UdG rebutja i condemna la repressió del govern espanyol contra el referèndum de Catalunya
Davant les accions que el govern de l’Estat espanyol està duent a terme els darrers dies contra el referèndum de Catalunya d’1 d’octubre, la Universitat de Girona (UdG) vole xpressar públicament el rebuig rotund a aquestes accions repressives que han generat una situació insostenible que només pot superar-se per la via democràtica.
La UdG, que s’inspira en els principis bàsics de llibertat i cultura de la pau, tal com recull el preàmbul dels Estatuts, condemna qualsevol forma d’agressió física o moral a les persones, a les cultures o als drets humans i expressa la seva voluntat de fer prevaler la solidaritat i la tolerància per damunt de qualsevol altra consideració.
La comunitat universitària, representada en el Claustre, va donar suporten la sessió extraordinària de 21 de juny, amb un 88% dels vots, a l’adhesió de la institució al Pacte Nacional pel Referèndum.
Així mateix, i per tots aquests motius, la UdG insta la comunitat universitària a que es mobilitzii que manifesti lliurement el seu desig de democràcia.