Passa al contingut principal

Declaració del Claustre de la Universitat de Lleida

Declaració del Claustre de la Universitat de Lleida

  1. Denuncien i condemnem rotundament la detenció i la imputació de càrrecs penals a persones, moltes d'elles servidores públiques en l'exercici de les seves funcions, que estan complint l'encàrrec del Parlament de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.
  2. Condemnem sense pal·liatius l'ús de la intimidació i l'arbitrarietat com a eines de substitució i supressió del debat polític. En aquest sentit, considerem que el desplegament desproporcionat de forces policials per coartar la nostra llibertat no resoldrà el conflicte polític presenta Catalunya.
  3. Condemnem amb fermesa i rebutgem qualsevol intent d'impulsar processos judicials generalitzats.
  4. Ratifiquem l'acord del Claustre de la UdL, de 30 de maig de 2014, de suport al dret del poble català per decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu. Recolzem la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre com a eina per poder exercir aquest dret. 
  5. Manifestem el ple recolzament a qualsevol membre de la comunitat universitària que, en l'exercici dels seus drets fonamentals, es pugui veure incriminat en aquest procés. Explícitament volem expressar la nostra solidaritat amb una companya que ha estat afectada per haver formar part de la sindicatura electoral i en condemnem la seva imputació.
  6. Rebutgem la intervenció dels comptes de la Universitat de Lleida i de tots els seus organismes i instituts.
  7. Defensem el dret indiscutible del poble de Catalunya al ple exercici del seu autogovern i a decidir el seu futur per mitjà d'un referèndum, i donem suport a totes les institucions democràtiques del nostre país.
  8. Respectem la diversitat d'opinió, expressions i ideologies de tot el col·lectiu universitari de la UdL: estudiantat, PAS i PDI. 
La Universitat de Lleida considera que estem davant d'un conflicte de una naturalesa estrictament política i que s'està posant en perill el nostre sistema democràtic amb l'actuació del govern de l'Estat espanyol, menystenint la sobirania que emana del poble de Catalunya.

Lleida, 26 de setembre del 2017